Годишните награди за журналистика "Северно ехо" в Плевен

връчване на годишните награди за журналистика "Северно ехо"

В Националния пресклуб на БТА в Плевен се проведе церемонията по връчване на годишните награди за журналистика "Северно ехо". Тази година отличието за цялостен принос в журналистиката бе връчено на Латинка Светозарова, кореспондент на Българското национално радио.

Връчване на наградата

Председателят на Общински съвет - Плевен, доц. Иван Малкодански, бе специален гост на церемонията и имаше честта да връчи наградата на Латинка Светозарова. Той подчерта важността на работата на журналистите за информираността на обществото и благодари на всички представители на медиите в Плевен за тяхното активно и обективно отразяване на събитията.

Отличените журналисти

В различни категории бяха отличени и други журналисти:

- Информационен сайт "Плевен за Плевен" с главен редактор Иван Илиев получи отличие за актуални новини за 2023 г.

- Елина Кюркчиева от БТА в Плевен бе удостоена с награда за отразяване на местните избори 2023 - област Плевен.

- Николай Колев от Дарик радио получи отличие за културни новини.

Специални подаръци

Всички отличени получиха и специални подаръци - от последната книга с поезия на Христина Комаревска до картини от плевенския художник Валери Петров. Носителят на Голямата награда за 2023 г. Латинка Светозарова обяви, че ще дари левовата равностойност на наградата си на Центъра за работа с деца по случай неговата 70-ата годишнина.

Така церемонията по връчване на годишните награди за журналистика в Плевен приключи с много емоции и признателност към журналистите за техния важен принос към обществото.